• Diplomazwemmen

  NRZ erkend opleidingsinstituut

  Aquarius Zwemopleidingen is door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ erkend als opleidingsinstituut en gekwalificeerd om de diploma’s van het Zwem-ABC uit te reiken. Ook al onze medewerkers zijn hiertoe gekwalificeerd.

  Diplomazwemmen organiseren wij iedere twee maanden in zwembad De Kûpe te Buitenpost. Wij doen dat niet op onze vaste locaties omdat deze niet aan de gestelde afmetingen voldoen. De examens voor het Zwem-ABC dienen te worden afgenomen in zwembaden met een bassin waarvan de wateroppervlakte tenminste 160 m2 bedraagt. Het zwembad in Buitenpost voldoet wel aan dit vereiste. Vooraf laten we de kinderen proefzwemmen in dit zwembad, zodat ze kunnen wennen aan de locatie. Tevens is dit voor ons het definitieve selectiemoment voor het diplomazwemmen. Het slagingspercentage voor het diplomazwemmen is 99,8%.
  Wij adviseren dat u voor het proefzwemmen eens met uw kind gaat kennismaken met dit zwembad. Hierdoor voelt uw kind zich meer op zijn gemak tijdens het proefzwemmen. Meer informatie over dit zwembad vindt u op de website www.dekupe.nl.

  Tijdens het proefzwemmen en diplomazwemmen zijn onze vaste zwemonderwijzers zoveel mogelijk aanwezig.
  Regelmatig worden onze examens bezocht door een rapporteur van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ. De rapporteur bekijkt de kwaliteit van het diplomazwemmen en de organisatie hiervan. Over het algemeen ontvangen wij steeds een goede tot zeer goede beoordeling van onze examens. Het laatste examenverslag kunt u nalezen op onderstaande link:
                          
  Data proef- en  diplomazwemmen 2017                
                 
  zaterdag 16 september2017 proefzwemmen, 30 september diplomazwemmen.
  zaterdag 18 november 2017 proefzwemmen,2 decemberdiplomazwemmen.
  zaterdag 20 januari 2018 proefzwemmen, 27 januari diplomazwemmen 9 1 week ertussen!}
  zaterdag 10 maart 2018 proefzwemmen, .24 maart diplomazwemmen
  zaterdag 5 mei 2018 proefzwemmen, 19 mei diplomazwemmen
  zaterdag 30 juni proefzwemmen, 14 juli diplomazwemmen.

  Lees hier ons meest recente examenverslag


  Volg onderstaande link voor de vereisten van het Zwem-ABC:
  http://www.npz-nrz.nl/index.php?sid=8&l=ned#zwemabc

  Vereiste kleding voor het proefzwemmen en het diplomazwemmen:
  A-diploma: korte broek met wijde pijpjes, shirt met korte mouwen en schoenen met een harde zool.
  B-diploma: lange broek met wijde pijpen, shirt met lange mouwen en schoenen met een harde zool.
  C- diploma: als bij B-diploma, met hieroverheen een (regen-)jack.

  Het dragen van sokken is niet vereist, maar kan wenselijk zijn, als de schoenen iets te ruim zijn en snel in het water uitvallen.
  Volgens de instructies van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ  wordt aan de schoenen de eis van een harde zool gesteld. Dit om de realiteitswaarde te verhogen en de kinderen de ervaring hiermee te laten opdoen. Meer hierover vindt u hieronder bij: Toelichting op de schoenen bij het Zwem-ABC