• Babyzwemmen

  8 weken - 15 maanden

  Vanaf de leeftijd van 8 weken tot 15 maanden kunt u met uw kind aan deze lessen deelnemen. De lessen zijn erop gericht het kind vertrouwd te maken met het water. Ze ontdekken zowel de gevaren als het plezier van water tijdens de speelse opdrachten. Hierdoor wordt de (vertrouwens-)band tussen ouder en kind versterkt.

  Babyzwemmen helpt uw kind bij zijn lichamelijke ontwikkeling, het uithoudingsvermogen en het leervermogen.  Het zwembad van VSO de Lanen te Drachten maakt het door de hogere watertemperatuur van 34 graden C heel goed mogelijk met zeer jonge baby's te zwemmen. De les wordt geheel in diep water (1.30m.) gegeven.
  Bij voldoende ruimte kunnen beide ouders aan deze activiteit mee doen.

 • De lessen zijn volgens een vaste structuur opgebouwd. Dit geeft de baby’s herkenning tijdens de les. Tijdens de lessen wordt bewust gewerkt aan het wennen aan het water, het onder water gaan, het ervaren van de weerstand van het water, contact maken met de eigen ouders en met andere baby’s, de ademhaling, het te water gaan en het drijven. Diverse liedjes kondigen de volgende activiteit aan.
  Er wordt meestal een deel van de les gebruik gemaakt van materialen om het kind tot een bepaalde activiteit te stimuleren.
  De lessen zijn op woensdagavond in het zwembad van VSO de Lanen te Drachten.  We werken aan een prettige sfeer voor zowel ouders als kind. Eén of beide ouders kunnen meedoen tijdens de les. Dit is bij de lesprijs inbegrepen.

 • VIDEO BABYZWEMMEN